FAQS

Frequently Asked Questions

De meest voorkomende vragen hebben we hieronder alvast beantwoord.

In de webshop zijn veel artikelen tegen een klein prijsje te koop. Voor elke bestelling hebben we te maken met dezelfde vaste kosten vandaar dat er bij elke bestelling onder de € 9,00 een melding komt bij aankoop onder dit bedrag.

Natuurlijk kan dat. Je kunt het aangeven op het bestelformulier. Je kunt ook altijd even een e-mail sturen naar potlood@bloematwork.nl.

Nee, in principe niet. Alle gepersonaliseerde orders lopen via een bestelformulier en e-mail. Zodra jij akkoord hebt gegeven voor de opdracht gaan wij ermee aan de slag. En wordt de machine ingesteld. Je kunt uiteraard altijd nog even aan ons vragen hoever we ermee zijn. Is er nog geen voorbereidend werk verricht dan kan het uiteraard wel.

Betalen via de webwinkel kan via IDeal, Klarna, Bancontant en PayPal. Gepersonaliseerde potloden worden vooraf a.h.v. een factuur via een bank overgemaakt. Of er kan een betaallink worden verstuurd.

Alle potloden worden altijd via PostNL verstuurd. Hierbij wordt gekozen voor een traceerbaar brievenbuspakketje. Zodat er nooit misverstanden kunnen ontstaan waar het pakketje zich bevindt. Kosten hiervoor zijn bij een normale niet franco zending binnen Nederland  € 4,10. Naar België is het helaas nog een beetje duur namelijk € 9,25 voor een niet franco pakketje.

Normale bestellingen worden binnen 48 verwerkt en verzonden. Streven is altijd eerder. Uiteraard met uitzondering van weekend- en feestdagen. Zodra de bestelling bij PostNL is gescand ontvang je de Track& Trace code. Normaal gesproken duurt het verzenden 1 tot 2 dagen.

De potloden worden met de grootst mogelijke zorg verpakt. Standaard eerst in een hersluitbaar transparant zakje welke wordt omwikkeld met vloeipapier waarbij de potloodpunten nog eens extra beschermd worden. Daarna wordt afhankelijk van de grote van de zending gekozen voor een omverpakking in een luchtenveloppe, brievenbusdoos of pakketdoos.

Niet gepersonaliseerde potloden of overige artikelen kunnen binnen de wettelijk geldende termijn worden teruggestuurd. Uiteraard in de originele verpakking en onbeschadigd. Helaas dien je wel zelf te betalen voor de retourzending. Wanneer we het artikel in goede staat retour hebben ontvangen krijg je uiteraard je geld terug op dezelfde wijze als waarmee je hebt betaald.

Stuur ons voordat je iets retour gaat sturen even een e-mail: potlood@bloematwork.nl. Met vermelding; RETOUR. Je ontvangt dan van ons een adresetiket.

Hier proberen we zoveel mogelijk op te letten. De potloden komen uit Amerika maar door goed in te kopen proberen we het aantal vliegbewegingen zoveel mogelijk te minimaliseren. Verder wordt er niet buiten Europa ingekocht. We proberen zoveel mogelijk in te kopen met het FSC keurmerk. Ook bij de verpakkingen houden we er zoveel mogelijk rekening mee. De potlood geschenkdoosje noemen we niet voor niets bewaardoosjes.

Uniek Potlood is een onderdeel van Bloem@work. Alle correspondentie en administratie verloopt via Bloem@work.

heb je nog andere vragen?

Voor alle andere vragen neem gerust contact op via potlood@bloematwork.nl.