over uniek potlood

uniek potlood een concept van bloem@work

Jorien Bloemink, potloodmaker

“Uniek potlood” is voortgekomen uit liefde voor gepersonaliseerde producten en stationery. Niets leuker dan een mooi bakje met potloden voorzien van jouw eigen naam op je werkplek. Maar dan wel voor een leuke prijs, goede kwaliteit en niet dat je meteen met 1.000 potloden tegelijkertijd opgescheept zit. En eigenlijk liever ook geen made in China.

Voor Bloem@work, mijn bureau voor marketing en management support was ik op zoek naar dergelijke potloden maar kon geen geschikte leverancier vinden die deze potloden in een kleine oplage kon of wilde maken.

Daarnaast zocht ik een “eenvoudig” product om aan  klanten te kunnen laten zien hoe je een zelfgemaakt artikel op de markt zet en wat daar allemaal bij komt kijken. Na een lange zoektocht is uiteindelijk besloten om de potloden van Amerikaanse herkomst zelf te gaan bewerken.

Elk potlood wordt in Apeldoorn handmatig en met veel liefde en oog voor detail, voorzien van een unieke opdruk.

mijn missie

Ook bij een kleine afname een eigen potlood kunnen laten maken.

Normaal moet je bij drukkers of relatiegeschenkbedrijven altijd een behoorlijk aantal afnemen. Bij Uniek Potlood is de minimale afname 3.

terug naar de basis met een schrijfpotlood

Voordelen van het schrijven met een potlood?

Door te schrijven met een potlood ga je even terug in de tijd. Het geeft een heel andere beleving dan even snel een tekstje tikken op het toetsenbord. En voor mij is het zetten van de letters ook altijd weer een zen momentje. En ik ben altijd weer benieuwd of de tekst er ook mooi opkomt. Het lukt niet altijd. Maar dat is ook de charme van handwerk.

achter de schermen

een kijkje in de werkplaats

Het is handwerk

Elk lettertje wordt handmatig in spiegelbeeld gezet. Daarna wordt elk potlood apart bedrukt.

Oog voor detail

Na de opdruk wordt elk potlood gecontroleerd en als het er goedd uitziet geslepen.

Altijd mooi verpakt

Elke zending wordt altijd zorgvuldig verpakt en voorzien van een kleine attentie.

wat klanten vertellen:

"Even een berichtje om je te laten weten dat de potloden als visitekaartje voor mijn onderneming Op Voorspraak ontzettend goed ontvangen worden. De functie van het potlood staat geheel in lijn met het omschrijven van de door de jaren heen veranderende afscheidswensen. Het symbolisch kunnen uitgummen en opnieuw opschrijven. Ik laat mensen zelf één van de chakra-kleuren kiezen, de hemelse kleuren blauw zijn veruit favoriet. Kortom, hier zit een tevreden klant. Dank nogmaals voor je geduldige begeleiding en mooie product." Zonnige groet!

— nicole

26

verschillende kleuren op voorraad

45.000

woorden kun je schrijven met 1 potlood

5x

kun je een potlood slijpen

2

machines om potloden mee te drukken

wholesale of B2b

Wil je met me samenwerken?

Omdat ik geen “loondrukker” wil zijn doe ik niet aan wholesale of B2B. Maar ik sta altijd open voor leuke samenwerkingen.